h1

Ne legyen elég

2007-01-16

Két hónap után visszatért a "tett színhelyére" a The Perfect Name, és szombaton ismét a Kultiplexben játszottak. A zenekar önmagához képest most egész' gyakran koncertezik, több éves kihagyások után ma már egy-két havonta fellépnek a fővárosban, és idén végre vidéken is. A "gyakori" buliknak egyelőre úgy tűnik, semmi hátránya nincs, a zenekar és a közönség is bírja a tempót, inkább előnyöket látni, felkészültebb előadást és friss programot. Annak ellenére ugyanis, hogy a zenekar műsorának még mindig alapvető részét képezi 16 évvel ezelőtti, első albumuk anyaga, az újabb dalokkal és a folyton megújuló hangszereléssel szinte minden koncerten meglepik valamivel a rajongókat. Vagy egy rég nem játszott, kedvelt dalt hallhatunk, vagy a már ismerteket tárják elénk újszerűen, jólesően keményebbre, gyorsabbra vagy elszállósabbra véve.

 

A mostani koncert ilyen tekintetben a pszichedelikus hangulat jegyében telt. A hosszú, véget nem érő (ne is érjen!) wah-gitár szólók, szintifutamok, fergeteges dobolás és énekes-monológ mellé remekül illett a hátsó kivetítőn futó 'psychedelic screensaver'-nek tűnő mintázat is. Ez nemcsak a hangulatot egészítette ki jól, hanem fényt is adott, így a múltkorinál sokkal látványosabb volt a buli, amit még a koncert végére felpezsdülő zenekari mozgás is fokozott. A hangzás egy kicsitt gyengébbre sikerült, és a késői kezdés sokakat fáradtabbá tett (most még jeges légkondit se fújtak), de legalább a korábbi lézengés után az éjfél előtt kezdődő bulira összegyűlt a termet megtöltő közönség. A másfél órás műsor után még az October zenekar lépett színpadra, ám őket már sajnos nem tudtam megvárni.

A TPN legközelebb március 3-án játszik Veszprémben, amit a tavasszal még több fővárosi és vidéki időpont követ. A hírek szerint új dalok vannak születőben, és a most hallható volt hangzásvilág irányába mozdul a banda, reméljük, hamarosan új lemezzel. Addig is mindenki járjon szorgalmasan a koncertekre!

Setlist: Korrózió – Szonett – Belső oldalakon – Édes élet – Csak azt, ami – Legyen elég – Mozi (Maya II) – Maya – Ma éjjel – Nyugatra el – Soha ne gondold – Isis – Rossz időben – Város – Miez a csend – Hello – Többet vársz a jótól — Hideg, mint a jég

TPN hivatalos oldal (letölthető klipek, dalok): http://www.theperfectname.hu
Myspace (hallgatható dalok): http://www.myspace.com/theperfectnameband

Egy komment

  1. Tetszik, nézd meg az enyémet is! :o)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *