h1

Paradise Lost: The Enemy

2007-04-14

Izgatottan várom az új Paradise Lost lemezt (In Requiem), mert szeretem a zenekart, és már csak azért is, mert manapság érdekességnek számít, ha egy májusban megjelenő album áprilisban még nincs fent a neten, sőt, még a végleges tracklista sem ismert. Mindenesetre a lemezt beharangozó 3-számos kislemez – The Enemy – már tegnap megjelent. Két albumtrack és egy exklúzív bónuszdal van rajta:
  1. The Enemy
  2. Beneath Black Skies
  3. Godless

Mint ahogy a legtöbb kislemezre másolt sláger esetében, így itt sem jött be a készítők választása, de sebaj, az extrák többnyire jók szoktak lenni. Az Enemy túl egyszerű, sótlan metálszám. Sokadikra azért már bejön, mert legalább húzós. A másik dal az érkező lemezről, a Beneath Black Skies, már jóval érdekesebb, hangulatos, borús, gótikus, a zenekar gyökerei felé visszanyúló. Van benne zongoradallam is. A harmadik, extra szám, a Godless egy méginkább sejtelemes, gót hangulatú, sötét – és rövid – instrumentális track. Sajnos a Host és a Symbol of Life színvonalát, egyediségét, karakterét már a tavalyi, jubileumi lemez sem tudta elérni, úgyhogy az In Requiemtől sem várok sokat… de azért remélem, hogy megcáfolnak. Medley a kislemez első két dalából:

http://myspace.com/paradiselostuk

[04.18.] Most már bizakodóbb vagyok, itt van a számlista, és további két szám hallgatható meg az egy hónap múlva megjelenő lemezről:
http://ecard.centurymedia.com/paradiselost/paradiselost2.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *