h1

The Birthday Massacre 3.

2007-09-12


http://www.myspace.com/thebirthdaymassacre

A kanadai, lilába borult szülinapi mészárlók új lemezzel jelentkeztek, amelyről ismét nem maradtak el a nyuszifülek és a jó zene sem. Bár eredetisége és bája elmarad a Violettől, a Walking With Strangers mégis igen kellemes, egyéni és jól szóló alternatív lemez. A stílusbesorolás nem könnyű, az elektronikus, dark szintirock, a torzított gitár és a kedves, női hang furcsa egyvelege érdekes mód alkot harmóniát. Nem kapkodnak a különféle elemek után össze-vissza, hanem inkább egyszerre jelentkezik mindez, megadva a zenekarnak azt a jellegzetes hangot, ami miatt az új lemezük a korábbi egyenes folytatásának tűnik, és egy kicsit olyan, mintha már hallottuk volna. A fenti linken mindenestre meghallgathatjuk róla az összes számot.

Az első két dal emlékeztet leginkább a korábbiakra, a Goodnight mindenesetre még így is nagy élmény, fincsi visszhangok, darkrock alap, magával ragadó basszus groove, mesebeli szinti. Hasonló okokból tetszik a Red Stars is (úgy látszik, engem meg lehet venni kilóra egy delay vagy reverb által:). A lemez közepére került Looking Glass is nagyon izgi, az előbbi hangulat mellé líraibb, magas énekhang áll kontrasztban a mély, morgós torzgitárral. Az album végig jó, és a két korábbi alkotás után harmadiknak tökéletesen megfelel, mégis hiányolom belőle a könnyen megjegyezhető, kiemelkedőbb dalokat, bár az is lehet, hogy még nem hallgattam meg elégszer. Egy biztos: most sokáig a lejátszóban marad.

(Science)

4 komment

  1. A Birthday Massacre emlekeztet kicsit az Ashbury Heightsra. A gitarok kivetelevel.


  2. El kell ismernem, hogy nagyon kellemes meglepetés ez a zenekar. Eddig ez az album 2010 favoritja számomra :) (48 óra óta)


  3. hallgasd meg a korábbi lemezük is, nekem az még mindig jobban bejön


  4. Tenyleg sokkal jobb! Joval tobb otlet van benne. Valtozatosabbak a dallamok, bar a hangzasa nem olyan tiszta. Koszi!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *