h1

Új Yello

2007-10-26

tracks:

Countdown
Distant Light
Driving Force
Umbria
Kite Vision
Chasing the Horizon 
Distant Light (Instrumental)
Topaz
Pacific Rim
Kite One

Négy év után új lemezzel jelentkezett a Yello, amin remek számok vannak, a dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem lehet megvenni. És letölteni sem lehet. És aukción sincs. Ha nem hallanám, el se hiszem (hogy létezik). A két dalt ennek az oldalnak köszönhetem, ahol kép is van a CD-ről. Ha még csak unalmas reklámzene lenne, legyintenék, de így, hogy tudom, milyen jók, megüt a guta.

A svájci, ős-klasszikus elektronikus zenei duót kérte fel az Audi, hogy zenét komponáljanak az Audi A5 bemutatójára az idei, Genfi Autószalon, valamint a kocsi reklámfilmjéhez. A zenekarról itt van pár, az eseményen készült fotó:

http://www.topspeed.com/cars/car-news/audi-a5world-premiere-ar28725.html

Mint a fenti cikkben is olvashatjuk, a zenekar és az autók kapcsolata nem új, sőt, megalakulásukat is ennek köszönhetik, ugyanis akkor találkoztak, amikor Boris – már a kezdetektől kisérletező művészként – autók motorjának hangjait gyűjtötte zenei célra, a 70-es évek végén. Autókkal kapcsolatos ügyeikhez vehetjük egyik legismertebb slágerüket, a The Race-t is, vagy azt, hogy a Rinspeed nevű, svájci autógyár miattuk adta '96-os konceptautójának a Yello Talbo nevet. Kicsit távolabbi találat, hogy mellesleg a Yello írta a Ford Farlaine filmzenéjét.

Az új, Progress And Perfection című, speciális, limitált példányszámú lemezt az Audi osztogatta szét email-sorsolás útján a szerencséseknek. A fenti linken azt is írják, hogy a szerzemények a zenekar következő albumából adnak ízelítőt, így abban még reménykedhetünk, hogy a dalokat meghallgathatjuk a Yello következő, várhatóan 2008-ban megjelenő lemezén. A 10 dalból egyet már ismerhetünk, a Topaz az 1999-es Eccentrix Remixes-ről való, a többi új. A fenti site-on a Distant Light-ot hallgathatjuk meg, itt pedig a Chasing The Horizont is. Utóbbi oldalon az elkészült tévéreklámot is megtekinthetjük. Vagy itt.

http://www.youtube.com/watch?v=DQmuMwy-DdU

Ez pedig egy rövid dokumentumvideó az ügyről:

http://www.youtube.com/watch?v=4k2kOKDkGUk

[11.03. update] egész lemez thanks to Shelley

Meghallgatva a mindössze 22 perces lemezt, valójában nincs értelme új Yello albumról beszélni, tényleg csak ízelítője lehet a jövőre (remélhetőleg) következő nagylemezüknek, bár ettől függetlenül jó. Kb. négy teljes hosszúságú dal van rajta, a többi csak szösszenet, és a fenti Distant Light-on kívül mind instrumentális.

4 komment

  1. Azt hiszem, egy fórumba szoktunk írogatni Yello kapcsán.

    Nem is tudtam, hogy milyen körülmények között találkozott Boris és Dieter, de most már igen…


  2. szia! itt is írnak a sztoriról: http://www.myspace.com/yellosolidpleasure
    Boris még egy vödör víz hangjának felvételeivel kezdte :), de egész életében nagy kisérletező volt, gyerekkorában meg is vakult a fél szemére puskaporral való játék közben.


  3. Érdekes, a Boris sztorit sem így tudtam, hanem hogy a lánya szemenlőtte.

    Köszi a linket!


  4. a wikin olvastam, úgyhogy lehet bármi, a te verziód durvább :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *