h1

Riverside: Second Life Syndrome

2007-11-17

 Aleksander Wasilewski egy meglehetőst deprimáló (de érdekes) animációs kisfilmjének remek zenéjeként fedeztem fel a honfitársaiból álló, vagyis lengyel progrock/metál zenekart. A Riverside hangzása közel áll az Anathemához (főleg az ének emlékeztet rájuk), bár keményebb, és a Porcupine Tree rajongóknak is tetszhet. A Second Life Syndrome a zenekar második albuma, és 2005-ben jelent meg, ezen található a film végén felcsendülő Reality Dream III c. szám. Az egész lemez nagyon jó, így nemcsak a fenti dal felfedezésének örülök. Kellemes, hangulatos, okos zenét játszanak, és a megszólalás is színvonalas, legalábbis ezek alapján nem mondanám meg, hogy kelet-európai zenekar játszik. A lemez sok elismerést kapott, és a nemzetközi kiadója az InsideOut Music volt, amely egy komoly, progresszív zenével foglalkozó lemezcég, olyan előadókkal, mint pl. Asia, King's X, Symphony X stb. Legutóbbi albumuk most októberben jelent meg, Rapid Eye Movement címmel, és éppen ezzel turnéznak Európa-szerte. A nyáron is úton voltak, a Dream Theater előzenekaraként. Az említett bandák vagy a stílus kedvelőinek és az igényes zenére vágyóknak egyaránt ajánlom őket.

7 komment

  1. Zseniális lemez!!! “Sznoboknak” kötelező a dupla digipack begyűjtése!


  2. Nagyon jó az új lemez is, sőt.


  3. Szia! Tegnap rendesen melléfogtam,mert én is az új lemezre gondoltam.Ettől függetlenül, mindegyik Riverside albumot nagyszerűnek tartom, még akkor is,ha érződik az Anathema és a Porcupine Tree hatása.


  4. Sok utánérzésem van nekem is, még Katatonia, Opeth is beugrik, de egyátalán nem zavaró, mert csupa jó dolog. Sejtettem, hogy az új albumra céloztál, most már az jobban is tetszik, de meghallgattam, és mind a három remek.


  5. Iszonyú jó a blogod kislány, visszajáró vendég leszek!:-)


  6. köszi, helyes! :)


  7. Irgalamtlanul jó az új album, bár néhol nekem kicsit túl sok van benne a psychedelikából. Kicsit több metál kevesebb elvont rész nem lenne rossz. De így is 10ből erős9es.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *