h1

Oomph!: Monster

2008-08-26

Az Oomph!-nak is inkább a neve ismerős, mint a zenéje, de sosem késő. Megtetszett valamiért a polcon az új, tizedik lemez (Monster) borítója, belehallgattam. A német EBM-ipari zenekar 19 éve alakult, és működésüknek inkább a második felében váltak sikeressé, a nagyobb európai rockfesztiválok gyakori fellépői. A szimpatikus albumborítót egyébként egy rajongó készítette a zenekar felhívására indult verseny keretében. A múlt pénteken megjelent albumról három kislemez jelent meg, a Wach Auf! (ami az aktuális Alien film promója), a lemezindító Beim ersten Mal tut’s immer weh és a Labyrinth, amelyekhez videóklip is készült. A zenekar myspace oldalán meghallgathatjuk őket.

A kezdődal a stílus kliséinek megfelelő kemény hangzással, feszes ritmussal és gitáralapokkal, lendületesen indul, az ehhez képest elég dallamos refrén jó kiegészítője. A rövid, nem túl velős dalszöveg német nyelvű. Megfelelő hangulatban és környezetben jó szám, de szobában hallgatni nem annyira izgalmas. Ezt szinte az egész lemezről elmondhatom, a többi szám gyakorlatilag ugyanilyen. Egy-két érdekesebb, líraibb dal van, mint pl. a 6 Fuss Tiefer vagy az utána következő dal. A legszebb talán az Auf Kurs. Nekem a Bis Zum Schluss (női-háttérvokállal) tűnik a legslágeresebbnek, ebből kellett volna singlet kiadni. A vége felé egyre jobb a lemez, a keményebb számok (pl. In Deinen Hueften) is elég karakteresek. Végülis érdekes album, különösen a már nyálasságig fülbemászó refréndallamok és a kemény, zajos, ipari hangzás közti furcsa ellentét miatt.

2 komment

  1. Halihó!! A zenekart nagyon szeretem, csak sehonnan nemtudom letölteni az összes alkotásukat, ezért ha valaki megtudná velem oszatni a műveket, azt nagyon megköszönném! Az e-mail cimem: boszorkany92@freemail.hu Itt elérhető vagyok! Mégegyszer köszi!!!


  2. hatalmas lett ez is mint ahogy a többi albumuk
    bár az UNREIN a legjobb lemezük (na meg a legjobb industrialmetal lemez is egyben)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *