h1

The Cure: Hypnagogic States

2008-09-10

Sokadik lenyúzott bőrként a soha meg nem jelenő (vagy legalábbis utóbb október 28.-ra kitolt) Cure lemezről most egy remixalbum jelent meg, amelyen az eddig megjelent 4 kislemez dalainak átdolgozásai találhatók. A Hypnagogic States EP szeptember 13.-ától lesz kapható, és itt lehet belehallgatni. A lemez teljes bevételét a Vöröskeresztnek ajánlották. Tracks:

“The Only One” – remixed by Jared Leto (30 Seconds To Mars)
“Freakshow” – remixed by Jade Puget (AFI / Blaqk Audio)
“Sleep When I’m Dead” – remixed by Gerard Way (My Chemical Romance) and Julien-K
“The Perfect Boy” – remixed by Pete Wentz and Patrick Stump (Fall Out Boy)
“Exploding Head Syndrome” – négy single remixe by 65daysofstatic
(“The Only One” – remixed by 65daysofstatic – iTunes bonus track)

A previewk alapján nem sok jót vártam a lemeztől, bár maguktól az eredeti daloktól sem voltam elszállva. A fenti művészek közül csak az elsőt ismerem, de szerintem nem sikerült nagyon 30STM-esre a szám, mert Robert Smith jellegzetes énekhangja és stílusa túlzottan is karakteres. Mivel nem sokat hallgatom az új számokat, hirtelen nem is tudnám megmondani, hogy ez most jobb lett-e vagy rosszabb, de az biztos, hogy elég volt egyszer meghallgatni. A szintipoposan induló Freakshow sem egy nagy dobás, de legalább remixként van értelme, mivel elég más lett, jóval eredetibb. Energikus, bulis szám, egész tetszik. A harmadik dalt is sikerült kellően átalakítani, azonban nincs benne semmi plusz, remixelve lett, és kész. Értelmetlen, és nem is túl kellemes. A legtöbb reményt a The Perfect Boyhoz fűztem, ami amúgy is egy jobb szám. Hangulatos zene lenne, de ebből is kicsit kilóg RS éneke, bár a refrén legalább megmozdít valamit. (Néha már úgy érzem, Smith éneke még a Cure-ba is sok, talán a keverés miatt.) Az ötödik, megamix 21 perces, lassan indul, torz énekhang, lassú zongora. Aztán pörgős, gyors lesz, továbbra is torzításokkal. Ez egyszerűen csak fárasztó és hallgathatatlan. Dícséretes dolog egy nemzetközi szervezetet támogatni, de néha nagyobb adomány volna, ha egy album meg sem jelenik.

4 komment

  1. “… az eddig megjelent NÉGY kislemez dalainak átdolgozása…” mivel legalább 4 dal van az EP-n, ebből is logikus lehette volna…


  2. ja, négy.. bár mindegyiken 2 dal volt.


  3. Adrian Belew, a King Crimson frontembere október 15-én a Trafóban!
    http://www.trafo.hu/programs/1444


  4. ez meg hogy jön ide?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *