h1

Enigma: Seven Lives Many Faces

2008-09-13

Jövő pénteken a boltokban az új Enigma album, a Seven Lives Many Faces, amely sorban a hetedik. Michael Creatu a lemezt “omnikulturálisnak” nevezte, több nép zenéje hagyott rajta nyomot. A két kislemezes dal után viszont csalódást okozott az album, a 12 dalból kettőt végig sem hallgattam, a többi töltelékszám pedig a feledés homályába veszik már elsőre. Legtöbbjük ilyen szintetizátoros, elalvós zene, enigmás hangminták morajlása a tőlük már túlzottan is megszokott ritmusra. Pedig a címadó Seven Lives igencsak izgalmas és eredeti dal, és a másik single is hangulatos, érdekes lett. Egy-két track jó még, a Touchnessben (lassú szám) a hangminták jók, és az, hogy a lemez 3. dalaként itt még nem unjuk. Később még a Distorted Love torz hangjai és energikusabb megszólalása méltó említésre, de nem biztos, hogy addigra még ébren leszünk. Pedig egyébként kellemes.

A két új klip
Myspace

5 komment

 1. Óó, de kár… Pedig úgy vártam. :( És még mindig, ezek szerint a Screen Behind The Mirror-t Cretu nem tudta überelni. Azért meghallgatom, mert jól nevelt fan vagyok.:)
  Köszi a posztot!


 2. van, akiknek tetszett.. nekem az előzőn is csak 1-2 szám jött be, szemben a SBTM-ral


 3. Majdnem becsületes iparosmunka de egy kicsit lapos (na jó, helyenként kifejezetten irritáló). Az lehet a baj, hogy én még mindig a csodát várom Cretu-tól, pedig az már megtörtént az első négy album eseteben. A válogatáslemezek kiadása egy korszak lezárultát is jelentette, az Enigma már soha többe nem lesz olyan mint régen volt. Persze tudom, hogy én is változok, meg a remény hal meg utoljára de szvsz a Screen Behind The Mirror után tapasztalt hanyatlás visszafordithatatlan :(


 4. Én vagyok az ellenpélda, akinek kifelyezetten bejön az album.Szinte az összes dal nagyon erős, mély hanzású, érdekes,és fordulatos,kivéve a 10.-iket,a Déjà Vu-t, ez nem nagyon sikerült, de ez el van nézve Cretu-nak.
  Lehet mondani az indulás óta hallgatom az Enigmát, 1991 óta.
  Amikor kijött egy új album az elsők között voltam akinek megvolt.Mind a 7 albumnak más hangzásvilága van,szerintem a legjobb a 3-ik volt.
  A 5-ös a következő korszak kezdete, az új utak keresése, ez volt a szükséges rossz,ezért egy kicsit biszonytalan az album,nekem legkevésbé ez tetszik az összes közül. A Posteriori és a Seven Lives viszont már mutatják, hogy az Enigma-Cretu megtalálta a helyes irányt, és megnyitott egy új, ismeretlen kaput.


 5. egy érdekes olvasmány, amellyel egyet értek…

  http://www.mymusic.hu/cikk.php?id=6482Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *