h1

Celldweller: Celldweller

2008-09-14


http://www.myspace.com/celldweller

A napokban kijött iTunes 8 legújabb feature-ének, a hasonló-zene ajánlónak köszönhetően fedeztem fel a lemezt. (Azt hiszem, valamelyik nyugisabb Juno Reactor számra dobta ki a Genius playlist.) A Celldweller egy Klayton művésznevű (Scott Albert), detroiti multi-instrumentalista projectje, amelyben többnyire mindent ő csinál. A 44 éves zenész (vokalista, gitáros, billentyűs, dobos, programozó, keverő, producer) sokoldalúsága magában a zenében is megjelenik, legalább ennyi stílust felsorolhatunk a lemez kapcsán, amely alapvetően talán elektronikus rockzenének nevezhető, de van benne nu metáltól az iparin át a trance-ig minden. Az album 2003-ban jelent meg, és mostanáig az egyetlen nagylemeze, bár mellette számtalan EP és remix is napvilágot látott. A jó pár éve húzódó második album megjelenése perpillanat jövő évre van ígérve. Az album ill. zenekar neve a zenész művésznevéhez hasonlóan barátoktól kapott becenév. A Klayton a hangokat agyaghoz (clay) hasonlóan, ügyesen formáló szobrászt jelöli, a cella-lakó pedig az egyszemélyes banda hosszas, visszavonult alkotói fázisára utal a stúdió mélyén.

Az első album indielemezként elég sikeresen startolt a Billboard netes listájának 17. helyén, és öt díjat is bezsebelt a Just Plain Folks Music Awardson. Különlegessége még, hogy a Crystal Method és Moby egy-egy albuma mellett ez a harmadik olyan lemez, amely elmondhatja magáról, hogy minden egyes számát felhasználták már tv-ben, moziban vagy játékok zenéjeként. A Switchback c. dal például a Doom, Spiderman 2, The Punisher, Catwoman trailerekben szerepelt, és ingyenesen letölthető a hivatalos site-ról. Klip:

A legfrissebb hírek szerint már decemberre megérkezhet az új cd, viszont már most letölthetők a dalok mp3-ban ingyenesen vagy a lemezrendelés mellé jobb minőségben is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *