h1

Ade Fenton: Artifical Perfect

2008-12-03

Ade Fenton angol elektronikus zenész 2007-es szólóalbumán négy dalban is Gary Numan énekel, akinek legutóbbi, Jagged albumán a fenti művész mint billentyűs, dob- és hangprogramozó szerepelt. Fenton egyébként dj, és az ipari zene mellett a techno és electronica stílusok berkeiben mozog. Producerként is tevékenykedik, többek közt vele csinálta Numan a Jaggedet.
Fenton albumáról a közös kollaborációik két kislemezen (egy cds és egy cdm) is megjelentek külön, Gary Numan vs. Ade Fenton néven, The Leather Sea címmel. Fenton produceli Numan következő, jövőre tervezett Splinter c. lemezét is. Myspace: http://www.myspace.com/adefenton

Visszatérve a szólóalbumra, jó zenék vannak rajta, de eléggé magán hordozza a fenti, közös munka, ízlés és miegyebek hatását. A kilencből négy közös dal van, ami gyakorlatilag teljesen úgy hangzik, mintha csak Numan zenéje lenne, alig van benne eredeti stílus. A másik öt pedig olyan, mintha egy kicsit szárazabb, lelketlenebb (de meglehetősen kemény) háttérzene lenne, mondjuk egy Gary Numan albumról :), csak épp a hangja nélkül. Persze, ezt úgy is nézhetjük, hogy Ade hatott őrá, és Numan Jaggedje a Fentonos, ki tudja. A lényeg, hogy semmi újat nem kaptam. Talán az Everything Changes és a Burn c. dal érdekes még, mert azokban női vokál van (Helen Tilley). Azért Numan múltját és eredményeit nézve inkább valószínű, hogy a másik művész akart az ő hátszelében feltörni, bár nem hiszem, hogy messzire jutott. Mindenesetre akik már várják a Splintert, addig egy kis tölteléknek megteszi, az eredetietlenségen kívül nincs más baja, kellemes lemez. Ja, meg még ott a Jagged Edge dupla is, ami Numan legutóbbijának remixlemeze, és Fenton mellett a Sulpherös Rob Holliday szerepel rajta szerzőként (ő szintén Numan live bandjében játszik, és gitárosként lépett még fel többek közt a Prodigy, The Mission és Marilyn Mandon oldalán is.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *