h1

The Prodigy: Invaders Must Die

2009-02-08

Nem csoda, hogy alig emlékszem a legutóbbi Prodigy lemezre (Always Outnumbered..), már 5 éve jelent meg. Az új, Invaders Must Die címmel február 23-án érkezik. Lesz belőle cd, cd/dvd, dupla vinyl, digiletöltés és 7″ luxus vinyl box set mindennel.

A zenei stílus nem fog sokat mondani, mivel jóval összetettebb, amit játszanak, mint a felsorolás, meg amúgy is, illik őket ismerni :) Hardcore techno, electropunk, ipari, big beat, alterock, elektronika, rave. Jól összedolgoztak, az biztos, 1997 óta először szerepel a banda mindhárom tagja lemezen: Keith Flint (ének), Liam Howlett (billentyűk, producer) és Maxim. Vendégként játszik még Dave Grohl (Foo Fighters) és James Rushent.

Az első számokat hallgatva kicsit nyugisabb zene, valamennyire eszembe juttatta a Chemical Brothers legutóbbi remekét is, talán azzal, hogy olyan beskatulyázhatatlan, eredeti, bátor kompozíciók követik egymást meghatározhatatlan stílusban, és mégis finom. Egy kicsit old-school, azt mondják, de a lényeg, hogy jó lemez, megérte várni. Az első, címadó dal még novemberben lett publikus, a zenekar weblapjáról lehetett ingyenesen letölteni, és kislemezen is megjelent. Itt a videóklipje. A második dal és második kislemez a febr. 16-án megjelenő Omen. Ehhez is van klip:

4 komment

  1. Nem vagyok egy Prodigy fan, de régebben kedveltem néhány zenéjüket. Ezt az újat már hallottam, most is az szól,próbálom szokni. Nem elemzem végig a lemez 11 tételét , számomra elég egyformának tűnik. Egyforma őrült Ipari Electro számok teszik homogénné az albumot. Költészetnek, dallamnak nyomát nem tudtam felfedezni benne, ezért van az most, hogy most próbálom szokni. Aztán vagy megszokom, vagy kidobom. Minden esetre vannak benne rokonszenves effektek és gerjesztések dübörgő mélyek.Pár “nóta” kezd tetszeni: Az “Omen”, a “Warrior Dance”és az instrumentális “StandUp”.


  2. Nekem is a Warriors Dance jön be, az elején a szintihang maitt.


  3. Én éppen most hallgatom az új albumot és nekem mint ős Prodigy rajongónak nagyon bejön. Jó pár nagy zene van rajta, meg sajnos egy-két felejthető is.


  4. egyk is kiegészítés, kicsit megkésve:
    http://www.radiobogre.com/index.php/lemez-ajanlo/56-ajanlo/245–the-prodigy-invaders-must-dieLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *