h1

Monthly Myspace: Betterfly

2009-03-06

Kicsit túlzok, az alliteráció kedvéért, mert különben kétlem, hogy havonta szemezgetnék myspace-en felfedezett magyar bandákból, a legutóbbi talán egy éve volt :) Mint már párszor kiderült, néha az albumborítók keltik fel az érdeklődésem, így nem meglepő, hogy egy webdizájn is magával tud ragadni. Aki egyedi, igényes, hangulatos csomagolásba teszi magát, az minimum elhivatott – ezt súgja a logikám -, a többi pedig kiderül a play gomb megnyomásakor. Igazán remek rockzenét játszik a budapesti Betterfly.

“A zenekar 2003-ban alakult, és 2007 júliusára érte el végleges formáját. A korábban MUSE Tribute-ként működő zenekar ma már kifinomult, energikus rock zenét játszik, sajátos stílusban. Jelenleg az első nagylemezük felvételein dolgoznak az Utopia stúdióban”

Weboldalukon letölthető a 2007-es demó és két újabb dal, valamint vannak koncertvideók is. Persze, élőben is meg lehet őket nézni… Ami a zenét illeti, a Muse-hatás talán érezhető, bár inkább ilyen általános, nyugati alterock hallható benne, viszont elég hangulatos, van szép zongoradallam meg jó basszus alapok, rockos beindulás. A megszólalás is elég igényes, a szövegek pedig angolul vannak. A magyar zenekarokra jellemző nyugat-koppintáshoz képest egész eredeti a hangzás, sokkal jobban, mint ahogy egy ex-tribütbandától várnánk. Merész váltások, komplex, őszinte dalok, csak így tovább. Remélem, a megérdemelt siker, ha eléri őket, nem kurvulnak el néhány rádiósláger kedvéért. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *