h1

Moby: Wait For Me

2009-06-21

Érdemes volt várni rá. Másik kedvenc albumom – a 18 – hangulatára emlékeztet, de még annál is andalítóbb az új Moby lemez, a Wait For Me. Vannak ambient, instrumentális és eléggé melankolikus dalok rajta, egy-egy pillanatra már azt hittem, Sigur Rós szól. Nem techno, az biztos… Végig nagyon kellemes, bár mások lehet, hogy deprimálónak találhatják, azért szép is. Én örülök, hogy visszatért a kis, szomorú űrlény, vártunk rá :)

Az albumot végig otthoni stúdiójában rögzítette, néhány vendégénekes barátjával az elmúlt egy évben. Saját igényei szerint, a piac elvárásait figyelmen kívül hagyva (legutóbb egyébként azt is nyilatkozta, szerinte fel kéne oszlatni a riaa-t…). A borító is saját műve, egy cerkával rajzolta. Az első kislemezes dal a Shot in the Back of the Head volt, ami ingyenesen letölthető, és a hozzá tartozó videóklipet David Lynch rendezte. A következő klip a Pale Horses lett, amiben már a kis, rajzolt földönkívüli sétál. Ez külön is megjelent.

Közben meglepődtem kicsit, utólag ránéztem a készítők adataira, és a lemezt a Sigur Rós lemezein dolgozó Ken Thomas keverte, nem is lőttem tehát mellé. Az új albummal együtt Moby turnéra is indul, amelyre teljes kísérőzenekart visz, érdemes megnézni (már voltam egyszer ilyenen, és tényleg hatalmas élőben). Július 12-én lép fel a Balaton Sound-on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *