h1

Paradise Lost: Host

2009-11-22

Annyi jó zenét hallok manapság, hogy már több tucat ismertetővel el vagyok maradva, amelyek közül az egyik az új Paradise Lost lemez lenne, így most kissé luxus, hogy egy régit veszek elő, de abban a pillanatban, hogy meghallottam a kedvenc lemezem tőlük, a kedvenc dalaimmal (Behind The Grey főleg), nem tudtam ellenállni, mert teljesen fellelkesít a Host. Ez egy olyan lemez, amin annó sokan kiakadtak a gótikus metál zenekar rajongói közül, sokan pedig épp ettől, a kicsit DM-os, szintipop allbumtól szerették meg őket, az okosabbak pedig mindkét irányból :)

Az elektronikus hangzás mellett azért valami gótrockos is maradt az albumban, talán a ritmus, a témák, a dráma, a felelmelő számok, és leginkább a gitár track. A kettő együtt igazi bűnös élvezet, benne van, amitől rockzeneként beindulhatunk rá, a sok wah-effekt és szintihang miatt viszont modernnek, coolnak hangzik, amihez tökéletesen passzol ez a hűvös, kék borító. Ha úgy vesszük, nem volt annyira váratlan fordulat ez a lemez 1999-ben, mert már az előző, One Second is ebbe az irányba mozdult el, csak talán nem mindenki hitt a fülének :) A kemény hangzáshoz aztán a Symbol of Life-fal tértek vissza 2002-ben, ami a másik kedvencem, és azért maradványokban ez is tartalmaz még szintit. A Host másik előnye pedig, amellett, hogy az egyik legzseniálisabb albumuk, hogy szélesebb közönségnek is ajánlható, úgyhogy hallgassátok:

4 komment

  1. de jó!!!!! :)


  2. Két dolgot utálok nagyon. Egyrészt, amikor egy rétegzenekart sokan “kedvencnek” titulálnak egyetlen popkitérő miatt, másrészt, amikor a rétegzenekar hívői száműzni szeretnék a poposabb albumot a zenekar kánonjából.


  3. Juj mennyit hallgattam ezt régen! :)


  4. Szerintem is ez az egyik legjobb albumuk. Amit először hallottam tőlük, az a Believe in nothing volt. Suttyó kis 14 éves nu metalos voltam akkor még, de egyszerre kaptam meg a Gothic-tól a Symbol of life-ig az összes albumukat a Shades of godot kivéve, és mindegyik nagyon megfogott már elsőre. Azóta elég sok féle zenét hallgatok, de még mindig ők a legnagyobb kedvenceim, már vagy 6 éve.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *