h1

Juno Reactor vs. Laibach: Fear Not

2009-12-18

Jelenleg is zajló, európai, közös turnéjuk alkalmából adta ki a Juno Reactor és a Laibach együtt ezt az egyszámos, digitális singlet, melyet ituneson és más digiboltokban lehet letölteni. A két együttes még 1994-ben, a londoni Mute Records környékén találkozott, majd a Juno Reactor készített egy remixet a Laibach számára, akik pedig a Juno “God is God” c. számát dolgozták fel egy metálosabb lemezükön, a Jesus Christ Superstaron. Útjaik később is keresztezték egymást, most pedig együtt halandnak (és lassan nekem is haladnom kéne, most megyek a koncertjükre :). Aki látta őket a Pecsában, meséljen!

A Fear Not c. dal a Juno Reactor neve alatt szerepel ituneson, és ez talán nem is véletlen, inkább oda illik ez a lendületes, trance-es szám. Laibachossá talán a kicsit sötétebb, gépies hangulata teszi plusz a tőlük származó vokál sample-ök, szöveg. Nem rossz, íme.

2 komment

  1. Ott voltam! :)
    Az első sorban bólogattam Laibach szürreális színházára ami később átalakult normális koncertté, a már-már “slágernek” számító dalaikkal. Remélem lesz még alkalmam őket látni, mert fergeteges volt.
    Juno Reactort szintén vétek kihagyni, még ha nem is a szó legszorosabb értelmében vett koncert, mert a java azért felvételről megy, de ezt élő dobbal, meg a fura afrikai hangszereikkel hamar elfeledtetik. Viszont beharangozták épp ezért hiányoltam Sugizo-t aki ha lehet talán még jobban fel tudja dobni az eseményt.
    Vagy csak én vagyok telhetetlen. Mindegy, szerintem ennyi pénzért, két ekkora kultmágus zenekar még a hülyének is megérte.


  2. hasonló tapasztalataim voltak nekem is tegnap, csak még össze kell szednem a részleteket a reviewhoz.. (régi Laibach-számok címével hadilábon állok)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *