h1

Assemblage 23 live (Zürich, Dynamo)

2010-02-07

Két és fél évvel a legutóbbi koncert után ismét a zürichi Dynamoban láthatttam az európai turnéjának elején tartó Assemblage 23-t. A különbség, hogy most “teljes zenekarral” jöttek, vagyis az egyedüli bandatag, dalszerző-énekes Tom Shear mellett két kísérő, egy szintis és egy dobos is volt, és végre egy nagyobb, rendes színpadon léptek fel. Így aztán volt nagy mozgás, energia, és még levegőt is lehetett kapni.

A hangminőség is remek volt, a hangerő is meglobogtatta a bordáim, nagyon élveztem a bulit. Csak kár, hogy rövid volt, és elég korán kezdték, előzenekarostul vége lett még 11 előtt, és vissza sem jöttek már a színpadra, csak a közönség köreibe. Nagyon kedvesek Tomék, mindenki csinálhatott velük közös fotót, dedikáltattam egy borítót is, és váltottam pár szót. Megkérdeztem pl., hogy melyik számokról maradhattam le, és sajna volt egy pár. A setlist: Smoke – Open – Naked – Drive – Madman’s Dream – Collapse – Damaged – Alive – Impermanence – Document – Let The Wind Erase Me – Spark – Disappoint – Ground – The Cruelest Year.

Sajnos árut nem hoztak át a tengerentúlról, pedig megirigyeltem a zenekari logós munkásingeket (online kapható). Amiért még kár, hogy a turné egyik fele Nyugat-Európát, másik fele Oroszországot érinti, a kettő közti sáv pedig, ahol hazánk is található, kimaradt, még Bécsbe se mennek. Sebaj, ezért vagyunk itt, hogy elmeséljük :) A billentyűkön Paul Seegers, elektromos dobokon Kevin Choby játszott, ők helyhez kötötten, Tom pedig a drótnélküli mikrofonnal mászkált fel s alá, nagy intenzitással, energiával tele. A közönség is beindult, volt tapsolás, hang, táncolók, és az új lemez dalai is jól szóltak, “életre keltek” a koncerten. Példaképp az Impermanence:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *