h1

Év eleji pót

2013-02-06

A következő lemezeket pótoltam nemrég, több-kevesebb sikerreL:

Kaura: The Aqustic Sessions (2012). Hat dal, mint a címből is kitalálhatjuk, akusztikus változatban, szépek. A 2005-ben alakult, cimbalmos progrock zenekar nem viszi túlzásba a lemezkiadást, egy EP és nagylemez után most ezzel kell beérnünk, nem is új dalok, de szép.

Amorphis: The Beginning of Times (2011). Jól szól, de teljesen ugyanolyan, mint bármelyik korábbi számuk, már dalgenerátort lehetne írni rá. Meg nem is tudom, ki hallgat ma még ilyesmit.

Apocalyptica: 7th Symphony (2010). Ez még jobban szól, és jónak tűnik, még nem mélyedtem el benne. Tetszeni fog.

Katatonia: Dead End Kings (2012). Előző pár kevésbé bejövős albumuk után egész meglepett, hogy még tudnak valamit nyújtani a számomra, remek dalok, érdekesek, leginkább a Hyphone.

Riverside: Shrine of New Generations (2013). Profi, okos progzene, de most nem volt benne annyi feeling, talán még szoknom kell.

Delerium: Music Box Opera (2012). Ez az, ami elejétől végig bejött, minden szám különleges, többnyire női énekkel. A kanadai elektronikus zenekar 2006 óta nem adott ki, csak egy akusztikus lemezt, a stílusuk viszont a régi. A legjobban talán az instrumentális Raindown tetszik meg a Chrysalis Heart. Itt végighallgathatjuk a lemezt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *