h1

Kid Cudi: Indicud

2013-05-07

indicudKid Cudi (= Scott Mescudi) valahogy úgy maradt meg az emlékezetemben, mint egy fiatal, tehetséges, new yorki rapper, akinek van egy jó száma, de még nem jelent meg lemeze, így nem is foglalkoztam vele tovább. Ez az első sikere a 2008-as Day ‘n’ Nite c. single volt, amit Kayne West adott ki. Mivel a folytatásra – ami a 2009-es, Man on the Moon: The End of Day c. lemez volt – még egy évet kellett várni, el is felejtettem.

A Day ‘n’ Nitehoz egyébként három klip is készült, a második a The Crookers remix verzióhoz, melynek a youtube-on közel 86 milliónál tart a számlálója. Debütáló korongját 2010-ben a Man on the Moon II. követte, és Jay-Z nagy sikerű The Blueprint 3 c. lemezén is szerepelt egy dalban (Already Home). Ezután pedig megtanult gitározni, és Dot da Genius producerrel alapított WZRD néven egy rockzenekart, amelynek 2012-ben jelent meg az első lemeze, és a Billboard 200 harmadik helyén landoltak.

Harmadik nagylemeze, az Indicud 2013 áprilisában jelent meg, a saját kiadójától. Különféle zenésztársak bukkannak fel rajta, King Chip rapper, RZA vagy éppen Michael Bolton. Első kislemezek a Just What I Am és a Girls. A 18 tracket tartalmazó album a Billboard 200 második helyéig kúszott fel. Jó sötét, hangulatos album, aminek a belevágott, néhány filmrészlet nélkül is mozihangulata van.

Sok nyugis szám van a lemezen pl. Just What I Am, King Wizard, Solo Dolo, egyéni hangzását pedig a néhol felbukkanó gitárok is segítik (Young Lady). Még a dinamikusabb trackek sem olyan öncélúan erőszakosak, mint ahogy a legtöbb hip-hop lemezen, úgyhogy kellemes hallgatnivaló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.