h1

Signal Falls

2013-06-09

signalfalls

Itt írtam korábban az Echostreamről, ami egy remek, dark-alternatív, elektro-rock formáció volt, részben japán tagokkal, Amerika keleti partján. Sajnos csak volt, mert csendben eltűntek, és már nincs többé a két lemezt is megért zenekar. Harmadik, sosem lett lemezük három új dala még meghallgatható myspace-en. Vagy koncertfelvételről:  Earthling.

Nyomaikat kutatva azonban találtam mást. Az énekesnő, Ryoko egyelőre nem bukkant fel új helyen, a japán gitáros, Tomo Asaha viszont egy Moon Stream nevű, visual key banda tagja lett. A billentyűs, Tony Grund, aki az énekesnővel együtt klasszikus zenei háttérrel is rendelkezik (az angliai Royal Academy of Music hozta őket össze), és néhány saját kompozícióját hallgatva nagy szerepe lehetett az Echostream zenéinek írásában is, legalábbis hallani vélek némi hangulati, dallambeli hasonlóságot. A lényeg, hogy az új számai is elég figyelemre méltók.

Egy hongkongban élő énekesnővel – Jess Bennett – távzenél most ambient stílsban, és állítólag lassan össze fog már jönni belőle egy lemezre való. A Signal Fallsnak egyelőre három dalát hallgathatjuk meg, mind nagyon szép. Soundcloudon és Youtube-on vannak. A két saját szerzemény – Undreaming, Clear as a Bell – mellett egy feldolgozás:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *