h1

Blue Stahli

2013-06-14

Az ipari/alternatív metal, electronic rock, drum and bass, dubstep kategóriák halmozata elsőre nehezen behatárolható, de egyszerűbb azt mondani, hogy a Blue Stahli kb. olyan, mint a Celldweller, csak talán keményebb, érdekesebb és Kornosabb. Az összehasonlításra már csak azért is szükség van, mivel szoros kapcsolatban is állnak, Celldweller (aka Klayton) volt a producer a detroiti Bret Autrey fenti projectjének self-titled albumán, amelyen énekelt is.

Kiadója, a FiXT jelentette meg az albumot 2011-ben, amely a Blue Stahli első igazi nagylemeze, bár emellett több instrumentális albumot is csinált. A művész ennek ellenére nem tűnik túl ihletettnek, a három instrumentális és egyetlen, fenti, full album mellett hat év után már egy válogatáslemezt adott ki idén, mindenféle maradékokból. Ennek ellenére a fenti album különösen jól sikerült, és szinte minden dala figyelemreméltó. Nekem még jobban be is jön, mint annó a Celldweller. Íme a Blue Stahli album:

Az egyik fontosabb single róla a nyitódal, az ULTRAnumb, amelyhez klip is készült nemrég. Ez a fajta zene valahogy videójátékokba kívánkozik, a Scrape és Shiny c. dalok a Dead Rising 2-be kerültek be, de filmekben, trailerekben is többet használtak már. Főleg akciófilmről lehet szó, de vannak hangulatos, líraibb számok is. A Kill Me Every Time-ról valahogy a Boom Boom Satellites ugrott be, néhol pedig a Prodigy-kedvelőket is meg lehet nyerni. Ez is remek filmzene lenne. Jó változatosak a dalok, pedig igazából mindegyik kemény és gyors, de valahogy más-más feelingjük van. A pörgős Doubt is tetszik, az egyik lassabb dal, a Throw Away pedig nagyon szép. Az energia viszont nemcsak, hogy nem fogy el a végére, de épp ott ér a csúcsra a Give Me Everything You’ve Gotban..

Közben rátaláltam egy idei, új single-re is, Never Dance Again címmel jelent meg, és autót, neonfényt valamint a mostanában kötelező diszkózenét tartalmaz. Remélem, hogy nem ez az új arány. Némi reményt adhat egy másik, friss szerzemény, a Suit Up. Soundcloudon egyéb remixek mellett letölthető számokat is találunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *