h1

Platina Data OST

2013-06-30

A Platina Data (2013) c. japán film a közeli jövőben játszódik, gyilkossággal vádolt DNS-kutatóval és nyomozóval, még nem láttam, de jó, futurisztikus, gépies scifi-zenéje van. Néhol Platinum Dataként is szerepel, de a japán cím (Puratina Deta) alapján, ill. a cd-borító szerint az első változat a helyesebb.

Egy fiatal, japán zeneszerző, Hiroyuki Sawano követte el a soundtracket, aki főleg tévé és anima (Guilty Crown) zenéken dolgozott eddig, és úgy tűnik, nagy kedvelője a görög ábécének, mert több lemezén is tele vannak a dalcímek alfa, béta, omegákkal. (Először azt hittem, csak a karakterenkódolás ment félre..:)

A zene mindenesetre a jövőben játszódó, high-tech témához illően modern, elektronikus, rockos hangzású, borongós hangulatú. Itt belehallgathatunk. Vannak benne szimfonikus részek is, instrumentális és énekes dal egyaránt. Utóbbi, amelyet fentebb hallhatunk, és Mika Kobayashi énekel benne, némileg emlékeztet a Yoko Kanno-félékre is, de talán csak azért, mert nem lehet érteni a szövegét. :) (Németül van, igen erős akcentussa.) A rockos-szintis, pörgős darabok mellett néhány lírabb track is akad, azok is elektronikusak, de jó kaotikus, érdekes mind, úgyhogy ajánlom.

2 komment

  1. 0:40 volt a pont, amikor ha ittam volna, félrenyelek :D


  2. jó dolog a kiállás :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *