h1

Nine Inch Nails: Hesitation Marks

2013-08-27

nincovers

Reznor has Nailed it.. Még csak az első számnál tartok, de a múltkori kislemezzel együtt ez már önmagában elviszi nekem az egészet, olyan jó. Illetve már a második dal volt, a Copy of A, ami ennyire bejön, mert az első csak egy kis, zajos intró. A Copy of A is kijött már, mint single, ingyenesen adták az Amazonon. Az a Swarmatron szinti hallható benne, amit a The Social Netrowk filmzenéjében is sokat hallhattunk Trenttől. Utána pedig a már ismerős Came Back Haunted.. A lemez hat különböző borítóval kerül a polcokra szeptember 3-án, a sima, delux, digitális, itunes, japán és vinyl edition más-más dizájnját mind Russel Mills tervezte. Az albumon 14 szám van, a deluxe kiadások második cd-jén pedig még három remix. Az egész lemezt streamelhetjük ituneson.

A negyedik track, Find My Way egy szép, lassú, lírai dal, bár természetesen ipari stílusban. Az All Time Low sem a zenekar legrosszabb száma, nagyon érdekes, furcsa darab, a szokásos, monoton NIN masírozás csilingelő hangokon és gitárgroove-on. A Disappointed valamiféle techno-trance számnak indul, de aztán belevisszhangoznak akusztikus pengetősök, és jön a torzgitáros, default NIN-alapriff, nem fogunk csalódni. Az Everything a harmadik kislemez az albumról, nyolc napja debütált a BBC-n. Ez a dal a szokásostól igen eltérő mód vidám, poppos hangzású, vagy legalábbis annak tűnik. Kicsit olyan, mint a vidámabb Cure-dalok, de a szövege azért annyira nem laza. Utána visszatérünk a kerékvágásba és az űr hideg sötétjébe a Satellite-tal.

Various Methods of Escape is jó, igazi nines szám, de már egy kicsit kezdek álmosodni, ugyanaz a monotónia. Annyira bekábultam rajta, hogy lement két szám észrevétlen (Running, I Would for You).. hasonlóak, bár az utóbbi végén a sötét gitárdallam kicsit felderített, és aztán egy kis zongora. Elég szépen átfordul az In Twoba, ami már jóval lendületesebb. A nyugis While I’m Still Here pedig a hangszórókat teszi próbára a mély basszusaival. A Black Noise ennek az outro-szerű folytatása.

nincovers2

A bónuszdalokból a Find My Way még líraibb remixe nagyon szép, az amúgy is fura All Time Low még bizarrabb verziója (úúú-zással) inkább poénnak megy el, bár  tulajdonképpen élvezetesebb, mint az eredeti. A While I’m Still Here remixje csak ilyen bonyolítsuk-meg verzió, bár az eredeti sem jött be túlzottan. A japán kiadáson a fentiek helyett az Everything (Autolux Remix) szerepel. A zenekar mostanság európai fesztiválokon járt, amerikai, őszi, Tension turnéja pedig hamarosan indul, vendégük a Goodspeed You! Black Emperor lesz. Ez november végéig tart (már megvan a jegyem:). Gondolom, utána következik majd a világ többi része is. Úgy tűnik, visszatért a zenekar, és nem csak a színpadra, hanem önmagához is zeneileg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *