h1

Moonspell: Alpha Noir

2014-04-05

Retrospektív felfedezéseim következő, örömteli találata a Moonspell 2012-es duplalemeze lett. Az Alpha Noir / Omega White a 9. nagylemeze a portugál gótmetál zenekarnak, a Napalm Records adta ki. Ez az első duplaalbumuk, 17 számot tartalmaz (79 perces). A New Tears Eve c. dal a Type O Negative 2010-ben elhunyt énekese, Peter Steele emlékére íródott. Az első lemez inkább deaath metál, hörgős, zúzós zene, míg a második rész már gótabb, darkabb és ambientebb.

Így aztán mindenkinek jut valami, ki-ki miért szereti a bandát. Engem most az első rész annyira nem fogott meg, de jó, húzós, kemény zene, majd ha jön hangulat.. Elég egyformák a számok azért, talán csak a címadó Alpha Noir ugrik ki. Meg az utolsó, dark Sine Missione, ami már inkább passzolt volna a második korongra.

Nekem most az Omega White oldal jött be, ami klasszikusabb, gothic metál. Ugyanúgy komoly, de dallamosabb, hangulatosabb, és szvsz moonspellesebb is. Szinte mind nagyon tetszik, különösen a Fireseason, Herodisiac és a lemezt záró A Greater Darkness. Zongora, akusztikus gitár, mély vokál és kórus. Néhol kicsit talán a Paradise Lostot jutatta eszembe, de klassz, igazi Moonspell lemez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *