h1

Linkin Park, 30STM @ Jones Beach Theater

2014-09-19

linkin1

Augusztus 19-én, kedd este játszott a Linkin Park és előzenekaraként a 30 Seconds to Mars a Jones Beach Theaterben, Long Islanden. A New York melleti szigeten található, népszerű stadion közvetlenül az óceán partján van, és olyan 15 ezren töltötték meg, a szokás szerint elég drága jegyek ellenére is.

Nagyon jó buli volt, kellemes, egyre hidegülő, óceáni szellőben. A hely, mivel állami park, alkoholmentes, és az ásványvizet is borsos áron mérték, de legalább se füst, se nyakamba dőlő sörök. Ülőhelyünk volt, élemedett korom végett, de senki nem ült igazán, és a nagy, 30STM-es zászlók, majd pedig a küzdőteret beterítő, színes óriáslufik miatt végül mindenki állva nézte a koncertet, a mögöttük levők meg szintúgy kénytelenül. Letóék jók voltak, klassz vizuális effektek mindkét zenekarnál, sok dumálás. Kiszúrt a tömegben egy kiscsajt, aki ugyanolyan pólóban volt, mint ő, aztán maga mellé vette a kis elolvadt szerencsést. A hely elég jól is szólt.

linkin2

Linkin előtt elmentek a zászlós és lufis népek, és jött a főműsor, a legtöbb, tuti slágerrel, ami – mint már említettem – jól szólt és dübörgött az energia. Az új dalok és a régiek is egyformán ütöttek, de azért még mindig a Hybrid Theoryra bomlik a tömeg. Íme a setlist. Mindenki telefonkamerázott végig, vicces volt, ahogy leszállt az éj, és már nem az öngyújtóval, hanem az iphonnal hadonászik a nép a balladára… A zenekar teljesen profi volt, és a világítás, kivetítők is élvezhetővé tették a látványt a távoli, magasabb erkélyekről – legalábbis úgy képzelem, nekem előbbre szólt a jegy. Azért a Papercut alatt szívesen berohantam volna előre, és a végső ráadás Bleed it Out is jó választásnak bizonyult. Visszaolvasva a 7 évvel ezelőtti, svájci koncertbeszámolóm, nem sok minden változott, de alig várom, hogy újra átéljem ugyanezt, csak talán most nem várok majd ilyen sokat. Videók:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *