h1

Alice In Chains live

2016-07-27

aic1 aic2

Nem is tudom, mit írjak egy általam kevéssé ismert zenekarról, bár mindig is tudtam, hogy miről van szó, a 90-es években valahogy nem jött be nekem a zenekar, pedig amúgy pl. a Nirvánát persze, szerettem. Mondjuk ez is elég lehangoló, hogy emlékszem rá, amikor a grunge új volt, negyed évszázada.. Hirtelen kaptunk két jegyet mindenesetre, így először láthattam a zenekart élőben a ny-i Beacon Theaterben, aminek ilyen szép, római kori műdíszlete van. (Fényképezőt nem vittam.) Jól is szólt szerintem.

A zenekar ugyan nem volt a régi, hiszen már 14 éve, hogy meghalt az énekesük, de egy idő után összeálltak egy újjal, és már két lemezük is megjelent a jelen évtizedben, a Black Gives Way to Blue (amit annó skippeltem) és a 2013-as The Devil Put Dinosaurs Here, ami még csak az ötödik nagylemezük. Most viszont már tetszenek, mióta hallhattam, milyen jól odavág. A koncert amúgy főleg zene volt, semmi különös, bár mozogtak is kicsit, meg voltak kiváló gitárszólók is. Setlist alant.

aic3 aic4

Hollow / Them Bones / Dam That River / Again / Check My Brain / Nutshell / Angry Chair / Man in the Box / Heaven Beside You / Down in a Hole / Stone / Sunshine / We Die Young / Got Me Wrong / Love, Hate, Love / encore: Rooster / No Excuses / Would?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *