h1

Új Assemblage 23 lemez

2016-08-08

Ízelítő az új, 8. nagylemezről, melynek címe Endure, és szemptember 9-én jelenik meg a Metropolis Recordsnál. Előrendelhető a zenekar weboldalán itt.

6 komment

 1. Nekem már megvan. :) Azóta ezt hallgatom éjjel-nappal. Jó lett!


 2. nekem még párszor körbe kell hallgatnom…


 3. Mivel nem találtam újabb posztot, ezért ide írok. Tavaly szeptemberben megjelent a 9. nagylemez is (Mourn). :) Ezt is lett volna lehetőségem a hivatalos megjelenés előtt meghallgatni, mert támogattam az Indiegogo kampányt és a nevem is bekerült a CD borító füzetecskéjébe, ezért már augusztusban kaptam egy kódot, amivel Bandcamp-ről letölthettem volna. Ennek ellenére különböző okokból halogattam a meghallgatását, most az utóbbi hetekben sikerült eljutnom odáig, hogy meghallgassam. A címe alapján egy sötétebb hangzású albumra számítottam, de inkább a Bruise-Endure vonalát követi. Szerintem egész jó album lett, bár én egy kicsit hiányolom azt az igazán sötét hangzásvilágot, mint ami a Contempt-Failure korszakra volt jellemző. Félre ne érts, nem azt kívánom, hogy Contempt-szerű albumok szülessenek, nekem az új irány is tetszik; csak nem lenne rossz, ha néha egy-két szám erejéig visszaköszönne az a hangzásvilág. (Egyébként az Anxiety című számmal azért mégiscsak érinti.) Azért is találtam vissza hozzád így 4 és fél évvel később, mert elég egyedül érzem magam az A23 fanságommal: magyarok közül csak olyat ismerek, akinek én magam mutattam meg, illetve azt, aki nekem megmutatta (viszont vele már nem tartom a kapcsolatot). Értelmesebb magyar nyelvű blogposztokat csak tőled találtam.


 4. Köszi a kommentet, és örülök, hogy bejön a banda. Én sem ismerek sok más rajongót, de koncerten valahogy mégis összegyűlnek…
  Az az igazság, hogy nekem is a régi albumok jönnek be igazán (Compassig), az utólsó kettő nem rossz, meg-meghallgattam, talán volt is egy-egy szám rajta, ami kiemelkedő, de aztán elég könnyen el is felejtettem őket.


 5. Sajnos én még sose voltam koncerten, eddig még sosem volt Magyarországon. Egyszer e-mailben megkérdeztem, és azt mondta, hogy jönne ő, de ahhoz egy rendezvényszervezőnek meg kellene hívnia, és hát még sosem történt ilyen. :( Úgy látom, Magyarországon nincs kultúrája az EBM/synthpop/futurepop stílusnak, bezzeg Németországban szeretik, ott még hazai bandák is vannak. Egyszer néztem egy A23 turné állomásait, és több németországi állomása is volt. Te hány koncerten voltál eddig? (Valahol láttam a koncertlistádat, de azt nem tudom, frissíted-e még.)

  Igazság szerint én csak 2015 óta vagyok rákattanva, pedig már 2010-ben mutatta valaki a „Let me be your armor” című számot, ami nagyon bejött, de a többi akkor még nem; utólag bánom, hogy akkoriban nem mélyedtem el benne. Persze lehet, hogy akkor még nem volt meg a szükséges élettapasztalatom ahhoz, hogy igazán értékelni tudjam, fene tudja.

  Ha Compass-ig jöttek be az albumok, de az utolsó kettő nem annyira, akkor mi a véleményed a Bruise-ról? :o Vagy te a Mourn-t még nem számoltad bele? Lehet, hogy még nem szoktad meg, hogy az is van.


 6. Hát, ha a lemondott turné jön vissza, abból München a legközelebbi, pedig érdemes lenne. Én először Svájcban láttam, aztán USA, már több, mint 10 éve.

  Igen, asszem a Mourn előtti kettő, ami nekem uncsi, mintha minden szám egyforma lenne. A Mourn se klasszikus, de jóval kellemesebb.

  VNV Nationnel hogy állasz? Élőben az is tuti volt, meg szintén sok jó régi szám, de az is kicsit leült az elműlt évtizedben.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *