h1

Ne Obliviscaris

2020-01-15

Legújabb kedvencem a távoli Ausztráliából való prog metál zenekar, a Ne Obliviscaris, amely latinul ne felejtst jelent. Első találkozásom a zenéjükkel épp egy ilyen, felejthetetlen dobvideó volt, amely a kedvenc számommá vált – And Plague Flowers The Kaleidoscope – a dobos, Dan Presland a lábdobpedálja promójaként vette fel, eszméletlen ügyes:

Ez a szám a melbourni banda Portal of I című, 2012-es albumán található, a 7 db, többségében 12 perc körüli szám egyike. Itt van szuper koncertverzió is. A többi dal is jó, nekem még a Forget Not és az As Icicles Fall tetszett. Következő lemezük 2014-ben jelent meg Citadel címmel, azt még nem ismerem. Viszont szintén ajánlom a legújabb, 2017-es Urn c. lemezüket, amelyről az Intra Venushoz készült klip.

Ami a súlyos, de dallamos, hangulatos, extrém metál zenét illeti, hallatszik rajta, hogy hangszeres és dalszerzői tudásukban is magasan álló zenészekről van szó. Két énekesük is van, egy tiszta hangú és egy hörgős, ami kellemes kontrasztot nyújt. Szintén a zúzós gitár mellett a hegedű, amelyen a tisztahangú énekes játszik. Hatan vannak, a basszer mellett még két gitáros. Többször jártak már Budapesten, pl. az A38 Hajón, a Dürer Kertben stb. Remélem, egyszer nekem is alkalmam lesz élőben látni őket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *