h1

A walk on the Wild Side

2010-01-10

Egy kis időutazásra indulunk, akinek ismerős a sztori, szóljon! “Nemrég jött össze a banda, januártól zenélünk együtt. Gitárosaink Balázs László és Simon AttilaKiss László basszusozik,Mász János dobol, én Herczeg Csaba vagyok, énekelek. Az amatőrök szokásos útját járjuk, igyekszünk minél többet játszani a budapest klubokban, sokat próbálunk, valamint készítettünk egy demót a Rocker Stúdióban.” – olvasható az egyik első cikkben a zenekarról, amely a Pesti Műsorban jelent meg. Azt hiszem, 1991 volt. Akkoriban Mickey Mause (későbbi Machine Mouse) rajongó voltam, a Wild Side előttük lépett fel a nyáron, aztán a Sex Actionnel is, meg mindenféle fesztiválokon. A következő egy-két évben már inkább önállóan, ’94-ben láttam őket utóljára játszani. Jófej zenekar volt, dögös, egyszerű, lelkes, korhű zenével. Simon helyére később Weisz Laci került (Carmen, Dance, Kalapács, Zorall).

E-klub 1993, saját képA Lyukban, Vedres Joeval felvett demó után végül 1993-ban elkészült a Füstös aggyal című lemez, amelyet már csak vad, neonzöld kazettája miatt is nehéz elfeledni. A várt siker, továbblépés azonban elmaradt, és lassan a múlt ködébe veszett a zenekar. Két klipjük készült, akkoriban adta a tévé. Az ismertebb a Bízd rám magad, egy motoros jelenettel indul, van benne jó nő, szél, hajlobogás és terpesz. A dalszövegek adják a produkció fő báját, a finom (vagy sem), erotikus utalásokkal, de Balázs Laci szólója is király a számban, természetesen lentről fényképezve, bőrnadrágban és szélviharral, ahogy illik. :) A zene amolyan motoros-csajozós hard rock volt, a 90-es évek elejéhez illő stílben. Beszéljen a dalszöveg:

“Reggel, mikor felébredek,
nem tudom, hogy mit tegyek.
Reggel, mikor kisüt a nap,
berúgom a motoromat!
Benzinkútnál porosan állva,
stoppol egy lány és szuper a lába
Tagjaimban én megremegek,
ő megáll, rámnéz és én feléintek:
Ülj föl mögém ó baby, Bízd rám magad…”

A mai, progmetálos fülemmel már elég egyszerűnek hangzanak a korabeli zenék, de ettől még jó volt, mégis ami inkább megmaradt, az a sok kedves emlék. A koncertek mindig lendületesek, mozgalmasak voltak, a kirobbanó energiához jól illett a rekedtes énekhang és a dögös alapok. Petőfi Csarnok, Fekete Lyuk, Tüzesvíz, E-klub… BL-val akkoriban sok levelet váltottam. Csabával a Monsters of Rockról kiözönlő tömeg sodort össze egyszer, és valami megjegyzést tett a hajamra, amit akkor nagyon furcsálltam egy “rocksztártól”. Ma már ismert mesterfodrász, így érthetőbb :) A dobos, Jana már akkoriban is menő tetoválóművész volt, külföldre távozott. Simon sajnos a Vad Oldalról a túlvilágra. Weisz Laci zenél. A többségnek azóta családja is lett. Akinek van valami emléke régről, mesélje, ha vmi felvétele, ereklyéje, azt pedig küldje el. Egy kis hangemlék és egy régi plakát:

Most tudtam csak meg, hogy 2-án volt egy Tüzesvíz emlékbuli a Wigwamban, számos fellépővel a szépemlékű klub fénykorából, és egy szám erejéig a Wild Side is színpadra lépett. Remélem, lesznek majd valahol képek az estéről, netán videók.. Jó lehetett. :)

bizd ram magad klip

[UPDATE!] Két kincs a Rocktükör archívumából felkerült a youtube-ra, köszönjük!

A Bízd rám magad klipje:

Egy interjú 1993-ból:

És még egy szuperség, a 2010-es, tüzesvizes szereplés! Örök hála!

13 komment

 1. A kazetta anyagát a csillaghegyi Sound Master sdúdióban vettük fel, a többi stimmel :)


 2. tényleg, rajta van a borítón is, köszi :)


 3. honnan lehetne megszerezni a számokat? valaha nagy kedvencem volt ez a kazetta…


 4. Műmájerek voltak….


 5. Nem voltak műmájerek!


 6. Nemcsak ez a kazi volt zöld, hanem mindegyik a Kadencia kiadónál.


 7. Szegény Simi!
  Mikor együtt laktunk egy szoba konyha és 4 zenész.. ha az a Zsilip u. 4 beszélni tudna:D


 8. Nahát.


 9. Sziasztok! Nem tudom figyelitek e meg a kommenteket, de ha igen akkor PETI hozzad szólnék!!! Sajnos a zsilip utca tényleg nem beszél, de én szívesen meghallgatnek egy két sztorit ha nem veszed tolakodásnak! Nem igazán tudom hogy működnek a dolgok ezen az oldalon, de jó lenne kicsit beszélgetni!!! Köszi


 10. Szia Sára, szerintem öt év után már nem nagyon figyeli senki ezt a posztot, és sajnos a blog is ritkán frissül. Írj emailt, ha gondolod, és továbbítom az elérhetőséget az akkor megadott címére (ha még megy).


 11. Szia Teodóra ! A véletlen úgy hozta , hogy most botlott ám a blogba és felkeltette az érdeklődésemet Sára nevű kommentelő agy inkább érdeklődő. Van egy fura érzésem , lehet , hogy én is tudnék mesélni neki és nem csak a lakásról. Ha még néha ránézek a blogra , kérlek vedd fel velem a kapcsolatot e-mail-én. Kösz H.Cs.


 12. Bocs, csak most léptem be, de írok emailt.


 13. De jó volt itt ezeket olvasni, köszönöm Csaba. ÜDV AdriLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *