h1

Armin van Buuren: Intense

2013-05-02

buuren-Intense

Nahát, Armin előző albumáról, a 2010-es Mirage-ról sem írtam, pedig azt – illetve főleg a Feels So Goodot, ami megtetszett róla – sokat hallgattam. Persze, nem sokat lehet róla mondani, ahogy az új Intense albumról sem, azon kívül, hogy jó. Kiváló minőségű, remek hangzású dance/trance lemezek, mindenféle vendégelőadókkal. A 79 perces “Intense május 3-án jelenik meg, ez még csak az 5. albuma a holland DJ-nek, ha nem számítjuk a kb. száz kislemezét és 40-50 remix-albumát, mint pl. A State of Trance sorozat.

Az Intense slágere – számomra – az Alone, amit szerintem hallottam már valahol, mert nagyon ismerősnek hangzik. Lauren Evans énekel benne. Ha valaki tudja, hol hallhattam, mondja meg, mielőtt begolyózok. :) Sok hasonló szám van még, de néhány melankolikusabb is, mint pl. a Won’t Let You Go. Főleg női vokállal, de van férfi is (Richard Bedford), és az még jobb, komolyabb hangzású. Ilyen a szép Love Never Came.

Az instrumentális dalok is nagyon klasszak, még drámaibbak is, mint az énekes popszámok. A Last Stop Before Heaven is tetszett, meg a gitárszólós Reprise. A Beautiful Life egy kicsit retro, ellenben a Pulsar nevéhez illően scifi-jellegű, jó kis, klasszikus szintialappal. A címadó Intense elég érdekes, először egy monoton basszust hallunk a szólószinti alatt, ami már szinte Careful with that Axe, Armin lehetne :), majd pedig hegedű jön.

A többi főleg töltelékszám, vagy primitív rádiósláger. Különösen a két kislemezdal, a Waiting For The Night és a This is What It Feels Like, amit első hallgatásra meg lehet unni. Ezekhez videoklip is készült, az utóbbié egész jó,  legalábbis a benne szereplő Mustangok. Aki élőben kíváncsi a DJ-re: július 12-én lép fel a Balaton Soundon, Zamárdiban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *