h1

The Pineapple Thief live NYC

2019-11-26

Szombaton, a new yorki Sony Hallban lépett fel a The Pineapple Thief. Először láttam őket élőben, de meglepetésemre kiderült, hogy ők is először jártak itt, pedig a Bruce Soord által alapított, angol prog rock zenekar már 20 éves. Szép, színházterem kinézetű helyen játszottak, különösen kulturált és lelkes közönség előtt. Bár tele volt a terem, jól láttam a bandát, kb. kosárpálya méretű volt a Hall, és gond nélkül előre tudtam menni a 2. sorba, nem volt lökdösődés, csak jó hangulat.

Bár már 8-10 éve szeretem a zenekart, mostanában főleg az uotolsó két lemezüket (Your Wilderness, Dissolution) hallgatom sokat. Az elmúlt hónapokban azonban a Porcupine Treeből is ismert dobos isten, Gavin Harrison munkásságára kattantam rá, aki 2016 óta játszik velük, még dobórát is vettem nemrég a hatására Így, több száz koncert után először, most egyenesen a dob elé álltam, és végig őt bámultam, ill. a halál pontos, zseniális csodát, amit művelt.

Azért az ének és a gitárszólók, meg az egész zenekar is szuperek voltak, persze. A Tear You Up-pal kezdtek, majd pedig az In Exile jött, az utóbbi évek ismertebb számai, de minden korszakuk sorra került (régebbről a 3000 Days), és hosszabb, 10 percen túli darabok is, mint pl. a White Mist. Kedvenceimből volt még a No Man’s Land és a ráadásban a Final Thing On My Mind.

Új kedvenceim is születtek, különösen tetszett a Part Zero, és amikor bonyolult triolákat kellett tapsolnunk a Snowdropshoz, éreztem, hogy jó helyen vagyok. Ez volt a jól sikerült buli fénypontja és egyben befejezése. A nehezen megszerzett vízumuk lejárata előtt állítólag még visszajönnek a jövő nyári, új lemezzel turnézni, már nagyon várom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.