h1

Megadeth, Lamb of God live

2021-09-23

Végre igazi koncerten voltam, pirotechnika, metál, zúzás, tömeg és mosh pit (messziről csak, vénségemre már csak ülőjegy játszik). Long Island tengerparti stadionjában, a new yorki Jones Beachen szoktak nyáron ilyen koncertek lenni, és most újra visszatért az élet. Mivel kültéri a buli, nagy covid-mizéria sem járt vele. Két előzenekarról lemaradtam, az elsőre nem is emlékszem, a Triviumnak meg csak a végére értem oda, mert egész korán kezdtek. Engem mindenesetre a Lamb of God érdekelt, immáron, mint dobos, és a Megadeth volt a bónusz. Ilyen koncertéhesen –  tavasszal még egy nyugdíjas dzsessz-estre is elmentem, vannak ősz hajszálaim -, azt hiszem, bármi ekkora buli meghatott volna, de azért nagyon jó volt, hogy pont a kedvenceimet láttam. Setlist:

Lamb of God Megadeth
Memento Mori
Ruin
Walk With Me in Hell
Resurrection Man
Now You’ve Got Something to Die For
Set to Fail
New Colossal Hate
512
Vigil
Contractor
Laid to Rest
Redneck
Hangar 18
The Threat Is Real
Sweating Bullets
She-Wolf
The Conjuring
Trust
Conquer or Die!
Dystopia
Tornado of Souls
Symphony of Destruction
Peace Sells
Holy Wars… The Punishment Due

Ez szerintem magáért beszél, a zenekarok profik, a hangzás jó volt, különösen Chris Adler lábdobjai az emelvényéről, meg azért a végén a legismertebb számok (Redneck, ugye). Sajnos a kedvencem pont nem játszották, ami a The Faded Line. Remek hangulatot teremtett a zenekar, és élén Randy Blythe. Lábgép- és gitárzúzás, headbangelés, hörgés, hatalmas energia jellemezte a koncertet, amit remekül kiegészített és megerősített a fénytechnika is, füsttel, lángokkal. A színpad előtt méretes mosh pit keringett, talán ránézésre olyan jó 10 sornyi örvény. Az óramutató járásával ellenkező irányba tomboltak, vajon mindig ez a jellemző? Még sosem figyeltem rá ilyen szempontból, de jó volt nézni fentről, élvezni a hangulatot anélkül, hogy belém könyökölne valaki.

A Megadeth is kiváló volt, velem szemben rajtuk alig fogott az idő, legalábbis az előadás tekintetében, mert azért Dave Mustain nem lett szebb, mint pár évtizede. De a gitárszólamokat ugyanúgy lenyomták, mint annó, és a zene is toppon volt. Dave amúgy épp másnap lett 60 éves, a közönség, a maga kaotikus módján, elénekelte neki a Happy Birthdayt. Kicsit időutazás volt a 90-es évekbeli számokat hallani, de nagy élmény, örülök, hogy végre, ennyi év után, láthattam őket. Európai turnéról még nincs hír, de jövő nyárra már van egy-két fesztivál időpont.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *